Bok: Mångkulturella getton – Den Demokratiska Apartheiden

Titel Mångkulturella getton; Den demokratiska apartheiden
Författare Soleyman Ghasemiani
Genre Samhälle / kultur
Omslag Rahman Shafei
Typ Häftad (112 sidor)
Tryck NKLK- tryckeri, Göteborg, 1997
Förlag Hanaförlaget
ISBN 91-972150-8-2
Pris 125 kr (inklusive frakt)

Om boken

Det mångkulturella samhället utgår från en nation eller en etnisk grupp ha en kultur. Med detta perspektiv blandar man ihop människor som inte har så mycket mer gemensam än det ”etniska” i blodet. Detta synsätt struntar i människornas verkliga liv, deras klasstillhörighet och sociala status, deras olika intressen, normer och värderingar. I namn av den nationella samhörigheten slår man ihop staten och medborgarna och tvingar makthavarnas kultur på alla som lever under maktens domäner.

Denna maktens kultur blir en oberörbar fråga med utgångspunkt från staters och därmed ”kulturers” suveränitet. Som bekant brukar man inte blada sig i andra länders angelägenhet! Detta lägger grunden till den så kallade alla kulturers frihet, likställighet och respekt för varandra.

Problemet är bara att en majoritet av medborgare inte delar maktens kultur och värderingar och står för andra normer och värderingar. Denna majoritet förtrycks och dess ”kultur” får inte någon existensberättigande. Kulturrelativismen är den andra sidan av detta mynt. Mångkulturalismen delar folkgrupper enligt denna kulturella myt och befäster isolationen och utanförskapet för de utlandsfödda medborgarna. Respekten för ”kultur”, religion och traditioner skapar traditionella, konservativa enklaver där kvinnor och barn är de första förlorarna. Mångkulturella getton bygger på respekten för grupprättigheter istället för individuella fri- och rättigheter.


Köp boken

Betalning genom PayPal eller med Kort

 

Betalning genom Swish
Köp av flera böcker

Är du intresserad av att köpa flera böcker? Kontakta mig.